Élet-Stílus

Százmilliókat érő lottószelvényt talált a kocsijában

Teljesen véletlenül bukkant rá az elfelejtett lottószelvényre, amikor a lakáskulcsát kereste az autóban. Igencsak meglepődött, amikor ellenőrizte a számokat.

Legnagyobb megdöbbenésére ugyanis kiderült, hogy egy majdnem hárommillió dollárt (700 millió forint) érő szelvénnyel az autójában furikázott majdnem két hónapon át. A 47 éves amerikai férfi még július 19-én vásárolta húsz dollárért a lottószelvényt egy Long Islandi benzinkúton, de szokásával ellentétben nem zsebre vágta, hanem középső konzol tárolójába rakta – és azzal a lendülettel el is feledkezett róla. 

Több mint másfél hónap telt el, és Jerry Ritieninek fogalma sem volt arról, hogy a kocsijában heverő szelvénnyel több millió dollárt nyert. Szinte csak a véletlennek köszönhető, hogy megtalálta a szelvényt, amikor egy nap a lakáskulcsát kereste. „A szelvény ott volt a kulcsok alatt” – mondta el Massapequa városában egy autószerelő műhelyt vezető férfi a News12 televíziónak.

 Hétszázmillió forintnak megfelelő összeget nyert az autójában talált szelvénnyel
Fotó:Facebook 

A számokat azonban csak pár nap múlva ellenőrizte le. „Nem akartam hinni a szememnek, kellett egy perc, hogy leessen, mit látok” – mondta el Ritieni az ABC Newsnak. És elmondása szerint gyermekei sem akarták elhinni, amikor közölte velük, hogy nyert a lottón, azt hitték, hogy csak szokása szerint poénkodik. 

A feledékeny lottónyertes az ABC-nek elmondta, úgy döntött, hogy egyben veszi fel nyereményét, így 1,8 millió dollárt kap, ami az adók kifizetése után nagyjából 1,3 millió dollárt (320 millió forint) jelent. „Nem egy akkora összeg, ami megváltoztatja az ember életét, de könnyebbé teszi” – jelentette ki a férfi, aki szerint az a legfontosabb, hogy a pénzzel biztosítani tudja gyermekei jövőjét. És a biztonság kedvéért tovább lottózik.

Fortuna istennő, hogy rohadna meg

Kinek hogy mér – valakinek alig, valakinek mintha dézsából öntené .

Joseph White története hallatán bizonyára sokan átértelmezik majd a “balszerencse” kifejezést. A férfit 1985-ben hatodmagával elítélik egy nő megerőszakolásáért – pedig vétlen. Társaival peren kívül egyeznek meg a sértettek, ő egyedüliként életfogytig tartó börtönbüntetést kap 1989-ben. 2001-ben derül fény ártatlanságára egy DNS-vizsgálat segítségével, de 2008-ig kell várnia a szabadulására. A még mindig mosolygós White új életet kezd 20 év igaztalan börtön után, kártérítéssel, menyasszonya is rábólint házasulási tervére. És akkor új munkahelyén elüti egy bányászati jármű, és 48 évesen meghal.

Frane Selak horvát férfi ellenben elég jó kapcsolatokat ápol Fortuna istennővel. Kizuhant egy kisrepülőből, épp bele egy szénakazalba – egyedüliként éli túl a balesetet, amelyben 19 társa hal meg. Ekkor Selak úr buszra száll, a busz a folyóba zuhan, négyen meghalnak, ő túléli. Ez így nem mehet tovább, soha többé tömegközlekedés, Selak úr autót vásárol – felborul, kigyullad, a férfinek a haja szála sem görbül, pontosabban csak a haja ég le. Ezután gyalog folytatja útját – egy busz így is elüti, de megússza sérülések nélkül. Selak úr pontosan tudja, mit kell csinálnia: egy lottózóba megy, kitölti a szelvényt életében először, és telitalálata lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik