Élet-Stílus

Rekordárat remélnek egy Hermes-táskáért

A matt fehér kiegészítő nílusi krokodil bőréből készült, és szeptember 23-án kerül kalapács alá.

A jelenlegi 203 ezer dolláros rekordárat is felülmúló összegért találhat vevőre egy szeptember végi amerikai aukción egy Hermes-táska – írja az MTI.

A Heritage Auctions előzetesen mintegy 200 ezer dollárra (48,48 millió forintra) becsüli az Hermes Himalayan Diamond Birkin-táska árát, így nagy az esélye annak, hogy a ritka példány megdönti a 2011 óta fennálló rekordot, azt a 203 150 dollárt, amelyet ugyancsak egy Hermes Birkin-táskáért fizettek.

A szeptember 23-án elárverezendő matt fehér táska nílusi krokodil bőréből készült, 18 karátos fehérarany és 245 gyémánt díszíti. Kathleen Guzman, a Heritage Auctions ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy talán ez a táska a legáhítottabb a világon. “Egyedüli alkalom, hogy egy ilyen kaliberű táska feltűnik az aukciós piacon. Igazi kincs ez az Hermes márka megszállottjainak” – mondta.

Pokoli nehezek

A Jane Birkin brit színésznő és énekesnő nevét viselő Birkin-táskákhoz még “normális körülmények” között is nehéz hozzájutni: az igen drága kiegészítőre éveket kell várni, és mások mellett olyan hírességek viselik, mint Victoria Beckham, aki híres a kétmillió dollárra taksált százdarabos Birkin-kollekciójáról.

Maga Jane Birkin amúgy nem nagy rajongója a táskának – csak egy van neki -, “pokoli nehéznek” találja a magáét, és arra panaszkodott, hogy húzza a karját. “Valószínűleg vállműtétre lesz szükségem” – mondta egy alkalommal.

Az első Birkin-táskát 1984-ben dobta piacra az Hermes, amelynek akkori vezetője, Jean-Louis Dumas 1981-ben egy repülőgépen utazott Jane Birkinnel, és szemtanúja volt annak, hogy a színésznő szalmatáskája elhelyezésével küszködik a fedélzeten, majd mikor azt hitte, sikerült neki, minden kiesett belőle. Jane Birkin arra panaszkodott, hogy nem talált magának megfelelő táskát, amelybe pakolhatott volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik