Élet-Stílus

Melltartó, bicska és gumikacsák a gyomorban

Röntgenképek bizonyítják, hogy a házi állatok nem ismernek tréfát, ha rosszalkodásról van szó.

Ma bejárta az internetet egy szeleburdi dán dognak a története, akinek gazdái azután voltak kénytelenek állatorvoshoz rohanni, hogy nyögve és öklendezve találtak rá otthonukban. Egy gyors röntgen kimutatta, a dán dog tüneteit idegen test miatti bélelzáródás okozza. A kutyát azonnal megműtötték, az eljárás során pedig az állatorvos mindenki döbbenetére 43 és fél pár zoknit távolított el az állat gyomrából.

A pórul járt négylábú története azonban csak egy azok közül, melyekkel a világ állatorvosai nap mint nap találkoznak. Íme, álljon itt most néhány a legfurcsább eseteket gyűjtő “They ate WHAT?”, vagyis a “Hogy mégis mit ettek meg?” verseny 2014-es versenyzői közül:

Cody és az izzó

A 10 hónapos, 26 kilós golden retriever esetét a Golf Rose kisállatkórház egyik lelkes munkatársa, bizonyos Christy McCratic nevezte. A kiskutyát gazdája heves hányással hozta be a klinikára, melynek okát a röntgenvizsgálat mutatta ki:

Képek forrása: Veterinary Practice News

Az idegen tárgy Cody szerencséjére egészben végighaladt a kutyus bélrendszerén, majd napokkal később egészben távozott.

Woof és a kacsacsapat

Néhány hónappal ezelőtt a pasco-i állatkórház orvosának is meglehetősen különleges élményben volt része. Kis betegét, Woofot gazdái azután hozták be, hogy rajtakapták őt, ahogy három éves kisfiúk gumikacsáját eszi.

 

A röntgen bizonyította a gazdik gyanúját: a szeleburdi kutyus valóban eltüntette a kacsát, de még ennél sokkal többet is. Kis gyomrából a műtét után egy egész sereg gumiállat került elő. A leírásból kiderült, Woof az eljárás után teljesen felgyógyult.

Kinyílt a bicska...

Igencsak meglepő dolog került elő egy fiatal labrador lány gyomrából is. Lucy csupán néhány napot töltött gazdái nagyszüleinél, ám ilyen rövid idő alatt is sikerült bajba kerülnie, amikor lelopta a nagypapa bicskáját a dohányzóasztalról.

 

A kutyust azonnal állatorvoshoz vitték, ahol egy kis étel és némi hánytató után, Lucy eredeti állapotában visszaszolgáltatta a bicskát.

Még az állatorvos is zavarba jött…

Azután, hogy imádott, mindössze két hónapos babakutyája, Norris hányni kezdett, a texasi gazdi azonnal rohant az állatklinikára. Mivel a kutyus előtte semmit sem evett, ami tüneteit magyarázta volna – a gazdi legalábbis nem tudott arról, hogy evett volna – gyors röntgen következett, ami kimutatta, a kiskutya gyomrában egy kisméretű fémcsatt került.

 

Miután Norris kezelőorvosa alaposabban megnézte a felvételt, kiderült, a kutyus tüneteit gazdija melltartója okozza, melyet falánk kis kedvence egy az egyben nyelt le. Műtéti úton tudták csak eltávolítani, de szerencsére a beavatkozást a kutyus és a gazdi is remekül viselte.

Marley és a kebab

Hiába töltötte idén már a hatodik születésnapját, gazdája szerint a rövidszőrű német pointere, Marley egyre csak „rosszabb” lesz. Bár elmondása szerint állatorvosuk egy ideig bíztatta őket, hogy a kutyus majd kinövi a csínytevéseket, ők már nem bíznak ebben.

Életük részévé vált az aggódás, no meg Marley összes furcsa tünete, amik miatt időről-időre az állatorvosnál kötnek ki. Legutoljára akkor jártak így, mikor egy kertiparti során kebabot készítettek. „Csak egy pillanatra nem figyeltem oda, és mindkét nyársra húzott húsnak nyoma veszett.”

A család Marleyt az ágy alatt találta meg az egyik nyárs társaságában. A másiknak látszólag nyoma veszett, de a család hamar rájött, hol keresse. Íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik