Élet-Stílus

Az okos evőeszköz teszteli is az ételt

A Baidu kínai keresőóriás szerdán mutatta be azt az az eszközt, amellyel biztonságosan és gyorsan állapíthatjuk meg, tartalmaz-e ételünk egészségünkre veszélyes mértékű szennyeződést.

A Kuaisou nevű okos evőpálcikát a cég éves technológiai konferenciáján mutatta be a cég vezetője, Robin Li. Li szerint a jövőben képesek leszünk megmondani az olaj, a víz és ételeink eredetét, megtudhatjuk, hogy milyen tápanyagok vannak benne, illetve hogy megromlottak-e.

A cég egy videóban mutatja be az evőpálcikát, amely egy okostelefonra telepített apphoz csatlakozik. Egy összehasonlító kísérletet is láthatunk, amelyen a Kuaisout olívaolajba helyezik – itt az okostelefon jó eredményeket mutat ki -, majd újrahasznosított főzőolajba, amely következtében a telefon rossz eredményt jelez. 


Kép forrása: Thinkstock

A fejlesztés egyértelmű reakció az elmúlt évek kínai ételbotrányaira, a 2008-as mérgező tejtől kezdve (amely hat halálesetet és több tízezer mérgezést okozott) a foszforeszkáló baktériumoktól fertőzött, sötétben világító sertéshúsig, a spontán felrobbanó görögdinnyékig vagy az idén augusztusi hangzhou-i ételfestésig.

Szeretne még többet tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik