Élet-Stílus

Facebook miatt válnak a szerbek

A pszichológusokat egyre többször keresik fel olyan párok, akik az internetet hibáztatják kapcsolatuk megromlásáért – tudósít az MTI.

Szerbiában 2013-ban tizenegy százalékkal nőtt a válások száma az előző évhez képest. A statisztikák szerint átlagosan 13,4 év után mentek tönkre a kapcsolatok, az esetek több mint felében gyermek is született a házasságokból.

A szerb pszichológusok azt mondják, egyre többen keresik fel őket olyan párok, akik az internetet hibáztatják kapcsolatuk megromlásáért. A Facebook ideális hely az egykori szerelmekkel való kapcsolatfelvételre, de új és izgalmas kapcsolatok kialakítására is, tehát összességében a technológiai fejlődés több félrelépéshez is vezet.

A Hír24-nek nyilatkozó pszichológus nemrég arra figyelmeztetett, nem a Facebookot kell hibáztatni tönkrement kapcsolatokért. Ha valakinek például a közösségi oldalon töltött idő miatt romlik meg a családi élete, az azért lehet, mert az illető valamilyen hiányát pótolja a számítógépen. Mentálhigiénés szakember azt is elemezte, miről árulkodnak a facebook-használatunk.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik