Élet-Stílus

Méteres darázsfészket talált az ágyában

Hónapokon át észre sem vette, hogy több mint ötezer darázs költözött be otthonába.

A majdnem egy méter hosszú és fél méter széles darázsfészek egy vendégszoba ágyát foglalta el egy régi, öt hálószobás házban, az angliai Winchesterben – jelentette a brit sajtó. A fészket a házban egyedül élő idős nő fia fedezte fel, amikor benyitott az emeleten lévő, ritkán használt szobába, ahova anyja már hónapok óta be sem tette a lábát.

„A leglenyűgözőbb dolog volt, amit életemben láttam” – mondta el a Sky Newsnak John Birkett rovarirtó, akit a darázsfészek eltüntetésére hívtak ki a házhoz. „45 év alatt egyszer sem láttam ehhez hasonlót” – közölte a Guardiannel Birkett, aki szerint nagyjából ötezer darázs lehetett a hálószobában felépített darázsfészekben. „Elképesztő, hogy a nőnek nem tűnt fel, hogy együtt él velük” – tette hozzá.

 
Ötezer darázs volt a fészekben, aminek felépítése több hónapba telt
Fotó:Longwood Services Pest Control 

A fészek megsemmisítésével megbízott férfi elmondása szerint a darazsaknak több hónapnyi kemény munkába került lakóhelyük felépítése, amit „igazi műalkotásként jellemzett”. Birkett beismerte, hogy volt egy kis lelkiismeret-furdalása, amikor nekiállt lebontani a fészket és kiirtani a darazsakat, de nem volt más választása, mivel komoly veszélyt jelentettek.

Birkettnek több órába került, mire végzett a munkával, és a végére több centiméter vastagon borították az elpusztult darazsak a padlót. A fészek elbontásakor kiderült, hogy a rovarok átfúrták a párnát és a matracot is, hogy az ágy belsejébe is ki tudják terjeszteni a lakóhelyüket.

A férfi elmondása szerint egész életében csak kétszer találkozott ilyen nagy darázsfészekkel, de azok mind padlásokon voltak, és nem egy lakóház belsejében. A legnagyobb darázsfészek, amit egy szobában talált akkora volt, mint egy teniszlabda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik