Élet-Stílus

38 év után távolították el testéből halott gyermekét

A 62 éves nő azért ment kórházba, mert hónapok óta szűnni nem akaró hasfájás kínozta.

Azután, hogy két teljes hónapon keresztül nem javult, sőt még csak nem is enyhült kínzó hasfájása, a 62 éves indiai nő, Jyoti Kumar úgy döntött, nem vár tovább és inkább kórházba megy. Miután elmondta panaszait, orvosa alapos vizsgálatnak vetette alá, melyek során kiderült, az asszony testében, az alsó bélszakasz és a méh között egy meglehetősen nagy méretű csomó van.

Orvosa attól tartott, hogy az ultrahanggal felfedezett csomó egy rákos daganat, ezért újabb vizsgálatokat kért, többek között egy MRI-t is, ami kimutatta: a nő testében lévő elváltozás nem rosszindulatú daganat, hanem egy megkövesedett embrió. Jyotit először meglepte a vizsgálatok eredménye, majd elárulta orvosainak, hogy valóban volt egy problémás terhessége, de még sok évvel korábban.

„Azt mondta, 1978-ban, 24 évesen teherbe esett, ám az egyik rutin ellenőrzés során az orvosok közölték vele, hogy a terhességet meg kell szakítani, mert a gyermek a méhen kívül fejlődik” – emlékezett vissza az asszony kezelőorvosa, dr. Mohammad Yunus Shah, aki egyike volt azon sebészeknek, akik a megkövesedett maradványokat eltávolították. „Jyoti állítása szerint annyira megrémült a gondolattól, hogy elveszti gyermekét, hogy még aznap megszökött a kórházból, hogy aztán saját falujában felkeressen egy gyógyítót.”

„Mivel a panaszai és a fájdalom néhány hónap múlva magától megszűnt, az asszony azt gondolta, a méhen kívüli terhessége magától is felszívódott” – mondta az orvos, majd hozzátette, még soha nem találkozott hasonló jelenséggel. „Utánanéztem a szakirodalomban, és egyetlen hasonló esetet említ. Évekkel ezelőtt egy belga asszony testéből 18 év után távolítottak el egy elhalt embriót. Mivel ebben az esetben a magzat 38 évig volt az anya testében, alighanem orvosi rekord lehet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik