Élet-Stílus

110 éves a legidősebb magyar

Negyven évet letagadhatna, gyógyszert alig kell szednie. Sokat beszél a halálról, de élvezi az életet Gallai Rezső, aki január végén ünnepelte 110. születésnapját – írja a Blikk.

Az ország legidősebb embere még most is fürgén közlekedik járókeretével és egyedül el tudja látni magá. A győri férfi múlt heti orvosi vizsgálatán azt mondták az orvosok, hogy negyven évet simán letagadhatna. „Nekem már nincs szükségem magamra” – mondta a Blikknek az 1904-es születésű Rezső bácsi, ennek ellenére mosolygósan mesélt a lapnak.

 Gallai Rezső száztizedik születésnapján. MTI / Krizsán Csaba

Két felesége volt, mindkettővel 32 évet élt együtt. A második világháborút is megjárta, Brjanszkig jutott, de annyira elege lett, hogy öncsonkításra is hajlandó lett volna, hogy hazakerüljön. A vonat ütközőjén akarta szétroncsolni a kezét, de egy váratlan partizántámadás „szerencsére” keresztbehúzta a tervet – sebesülten, de nem maradandó sérülésekkel hozták haza.

105 éves kora óta él idősotthonban. Ápolója szerint sokat beszél a halálról, de nagyon szeret élni, több akarat van benne annál, minthogy a halálra készüljön. Élvezi, ha körülötte forog a világ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik