Élet-Stílus

Százméteres zuhanást élt túl egy kutya

A kis foxterrier egy ír tengerparton zuhant le a magas sziklafalról, egyenesen az Atlanti-óceán vizébe.

A Vimes névre hallgató kutyus végül nem csak túlélte a nagyjából száz méter magas sziklafalról történt zuhanást, még csak meg sem sérült, köszönhetően annak, hogy hatalmas szerencsével nem a partnál lévő sziklás talajra, hanem a vízbe csapódott be – jelentette az Irish Times és a BBC. Az ír parti őrség mentőalakulata az egyik sziklán állva találta meg a kutyát, aki a parti őrség szóvivőjének elmondása szerint „boldogan” várta érkezésüket.

A mentőalakulat nagyjából 40 perccel a hozzájuk beérkezett segélyhívás után találta meg az Atlanti-óceánba zuhant kutyát, akit kajakokkal értek el a sziklán, ahova sikerült kiúsznia. A kutyát ezután a mentőhajó fedélzetére vették, majd a partra vitték.

Vimes két gazdája, egy frissen egybekelt házaspár éppen Olaszországban volt nászúton, amikor a „kalandorként” jellemzett kutya lezuhant az Írország nyugati partvidékén lévő Kilkee közelében található Look Out Pointról, amely a környék legmagasabb sziklafala. A kutyust a feleség szülei sétáltatták saját kutyájukkal együtt, amikor Vimes elszabadult, és pár másodperccel később hallották, ahogy a vízbe csapódik – mondta el a BBC-nek Deirdre O’Shaughnessy.

A nő elmondta: a kutyát három éve vették magukhoz egy menhelyről, és fogalmuk sincsen arról, milyen idős lehet, és azt sem tudják, miért került be a menhelyre, ahol rossz egészségügyi állapotban találták.


Vimes, miután kimentették a százméteres zuhanás után
Fotó: Irish Coast Guard

Ajánlott videó

Olvasói sztorik