Élet-Stílus

Közel 50 kilométert gyalogolt régi gazdái után, hiába

Az idős labrador a hosszú út után ismét menhelyre került. Séta ide vagy oda, régi gazdáinak nem kellett.

Néhány nappal ezelőttig úgy tűnt, a világ egy rettenetes és szörnyű hely. Ahol minden további nélkül megtörténhet, hogy a kutya, aki ötven kilométert kutyagol szeretett gazdái után, hűsége jutalmául menhelyre kerül. Ahogy történt ez Ladyvel, az idősödő labradorral.

A kutya kálváriája körülbelül akkor kezdődött, amikor első gazdája meghalt. A kutya ezután ugyanis menhelyre került, ahonnan csak évek múlva fogadta örökbe egy sedani család. Két éven át úgy tűnt minden rendben van, a család lelkiismeretesen gondoskodott Ladyről, mígnem úgy döntöttek, szeretnének egy fiatalabb, kisebb, játékosabb kedvencet is. A két kutya nem jött ki egymással, ezért nem sokkal később a család döntött: Ladynek mennie kell.

 

Az öregedő kutyus újra menhelyre került, újra befogadták és ezúttal Independence-be került. Csakhogy Lady nem törődött bele régi gazdái elvesztésébe, így az első adandó alkalommal megszökött és 50 kilométernek megfelelő mérföldet sétált Sedanba. Hiába. A régi gazdák ugyanis hallani sem akartak a kutyáról, így Lady visszakerült a kansasi menhelyre.

A kutya szívfacsaró történetének híre ment, és végül eljutott a Wrigley-örökös Helen Richhez is, akinek birtokán egy saját, jelenleg 300 fős állatmenhely működik. A milliomosnő a cikkeket olvasva úgy döntött, Lady eleget szenvedett már, ezért végleges otthont ajánlott neki saját birtokán. Mivel jelenleg üzleti úton van, a kutyáért az asszisztensét és magángépét küldte néhány nappal ezelőtt.

 Kép forrása: Chet Ragsdale

Lady azóta biztonságban megérkezett új otthonában, Helen pedig azt írta, nemsokára ő is hazatér, és már alig várja, hogy megölelje legújabb védencét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik