Élet-Stílus

Van-e értelme a párizsinak?

Kevesebb, de jobb minőségű húst kellene ennünk!

Az előrecsomagolt élelmiszerek jóval drágábbak és környezetterhelőbbek csomagolatlan, kimérős társaiknál. A tudatosvasarlo.hu megnézte, hogy mennyivel fizetünk többet a csomagolt párizsiért, és mi mindent vehetnénk még helyette, ha elzarándokolnánk a húsos pulthoz.

Első körben megnézték, mennyi húst tartalmaznak a párizsik. A legalacsonyabb 47 százalékos volt, a legmagasabb 75 százalék húst tartalmazott. Hogy milyen húst? Inkább nem gondolunk bele. És mi van bennük még? Többek között található bennük füstaroma, nátrium-nitrit, szójafehérje, difoszfát, dextróz, víz, sertésszalonna, kárminsav, fűszerek és kivonatok.


Kép forrása: tudatosvasarlo.hu 

A legjobb minőségű sonkák kilónkénti ára körülbelül 5-10 ezer forint között mozog, persze lehetnek eltérések. Ezek már prémium minőségűek, hústartalmuk 100 százalék, és nem tartalmazzák a párizsis fotón látható felesleges összetevőket. Hogyan építhetnénk be ezeket a mindennapjainkba? Jó megoldás lehet például az, ha kevesebb húst ennénk, mondjuk fele annyit, mint előtte, de az tényleg minőségi lenne.

Még többet szeretne tudni? Olvassa el a folytatást ide kattintva!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik