Élet-Stílus

Húsz ember kellett a zsiráfpedikűrhöz

Körülményes beavatkozásra volt szükség a győri állatkertben. Az akció sikeres volt, az állat és a közreműködők is jól vannak.

A győri Xantus János Állatkert 20 éves zsiráfbikája 2004-es Magyarországra kerülése óta küzdött járásproblémákkal, sántasággal – derül ki az intézmény beszámolójából. Idén három társat kapott a Fábió névre hallgató állat, lábproblémái miatt azonban nem igazán tudta tartani a lépést a fiatalokkal, ezért elkerülhetetlen volt a pedikűr.

Fotók: Zoo Győr

Két hét előkészítés után egy 6 állatorvosból, 4 kovácsból és 10 ápolóból álló csapat látott neki a feladatnak. Fél órás küzdelem után sikerült a győri, a fővárosi és a nyíregyházi állatkert szakembereinek ledönteni a zsiráfot, addig csülkeit a kovácsok vették kezelésbe. A művelet alatt infúziót és oxigént kapott Fábio és folyamatos rtg. ellenőrzés alatt tartották.

A kovácsok villámgyors munkája után a zsiráfnak ébresztőszereket adtak, negyed órával később már újra a lábain állt, rá egy órára pedig már biztonságosan lépdelt a kifutóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik