Élet-Stílus

Kutyája mentette meg a siket fiú életét

A négylábú lélekjelenlétének köszönhetően a 13 éves fiú időben ki tudott menekülni égő házukból.

Azt kell mondjuk, egyáltalán nem vagyunk meglepődve, hogy szinte egész Indianapolis hősként ünnepli Ace-t, a csodakutyát, aki ahelyett, hogy menekülőre fogta volna, megmentette gazdáját, amikor múlt szerdán tűz ütött ki otthonukban.


Képek forrása: New York Daily News 

Aznap a 13 éves Nick teljesen egyedül volt otthon Ace-szel és a család másik kedvencével, Pixievel. „Ez volt a legelső alkalom, hogy egyedül hagytuk őt itthon” – mesélte később az Associated Press munkatársának a siketen született fiú édesanyja, Lindsay Bernard. „Belegondolni sem merek, mi történhetett volna, ha nincs vele Ace” – tette még hozzá.

Azon a szerdán ugyanis egy elektromos hiba miatt, váratlanul tűz ütött ki a család otthonában. Noha a tűzjelző a füst miatt szinte azonnal bekapcsolt, a kanapén szundikáló Nick nem hallhatta a jelzést. Ace azonban résen volt, ám ahelyett, hogy elmenekült volna az égő házból, az alvó gazdájához rohant, és addig nyalogatta a kamaszfiú arcát, míg fel nem ébredt.

 

„Arra keltem, hogy Ace az arcomat nyalogatja. Nem tudtam mi baja van, arra gondoltam, hogy esetleg éhes, vagy ki kell mennie, ezért felkeltem. Ekkor vettem észre a gomolygó füstöt. Nagyon megijedtem, felnyaláboltam a hallókészülékemet és a hátsó ajtón keresztül, úgy ahogy voltam, cipő nélkül, azonnal kirohantam a házból, nyomomban Ace-szel” – nyilatkozta később a fiú, aki ezután rögtön értesítette a tűzoltókat és édesanyját is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik