Élet-Stílus

Orr nélkül is teljes életet él a 17 hónapos kislány

Tessának nincs szaglása, sem orrmelléküregei, de tud tüsszenteni, és meg is tud fázni. A kislány egy olyan rendellenességgel született, amelyből eddig mindössze 47 esetet regisztrált a brit orvostudomány.

Más, de mégis gyönyörű – mondják a szülei Tessa Evans-ről. A kislány teljesen hétköznapi életet él: ugyanúgy nevetgél, táncol és mászik, mint a többi gyerek csak neki nincs orra, a nélkül született. Tessának nincs szaglása, sem orrmelléküregei, de tud tüsszenteni, és meg is tud fázni.

 Tessa Evans (fotó: gogetfunding.com)

Az arrhinia, vagyis az orr hiánya ritka rendellenesség, még kevesebbszer fordul elő, hogy valakinek teljes egészében hiányozzon ez a szerve – írja a brit Metro. „A nehézségei ellenére, örökké mosolyog” – mondta a lapnak Gráinne, a kislány édesanyja. Azt is elárulta, hogy megrémült, amikor a kislánya megszületett, és tele volt a feje nyugtalanító kérdésekkel, de minden különbséget elfelejtett, amint hazavitte a gyermeket.

Tessa most 17 hónapos, és még ebben plasztikai műtéten esik majd át: mesterséges orrot ültetnek be neki. „Nekünk ő úgy tökéletes, ahogy van, de arra kell gondolnom, hogy annyira problémamentes jövőt biztosítsak a lányomnak, amennyire csak lehetséges” – mondta az anya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik