Élet-Stílus

Évekig vezetett jogsi és kezek nélkül

Százhatvanezer kilométert vezetett lábbal, jogosítvány nélkül egy 45 éves kínai férfi. Amikor elkapták, csupán 18 ezer forintnyi bírságot fizettettek vele.

A Hupej tartományban élő, Kuo családnevű férfi hétéves korában egy balesetben veszítette el mindkét karját, amikor egy magasfeszültségű vezetéktől áramütést szenvedett. Később megtanulta a lábait a hétköznapi életben használni, velük írt, tisztálkodott, a segítségükkel mosott fogat és állítólag egy hét alatt elsajátította az autóvezetést is.

A 160 ezer kilométert balesetmentesen tette meg, mielőtt a rendőrök egy közúti ellenőrzés során igazoltatták szülőföldjén, a közép-kínai Hsziantou város útján. A Csingcsuvang nevű hírportál szerint, amikor az egyenruhások a rövidujjú pólóban vezető sofőrt igazoltatták, megdöbbenve figyelték, amint a bal lábfejével kormányzó Kao jobb lábfeje két ujjával üresbe tette a sebességváltót, hogy azután elfordítva az indítókulcsot – szintén jobb lábujjaival – leállítsa a járó motort.

A férfi végül az ilyen helyzetben kiszabható 2000 jüan (74 ezer forint) bírság helyett 500 jüannal megúszta. Igaz, “halmazati büntetésként” még “oktatáson való részvételre” kötelezték. Kínában az elmúlt hónapban bukott le a szomszédos Hunan tartományban egy férfi, aki kisteherautót vezetett úgy, hogy könyöktől hiányzott a karja. 2008-ban pedig városi terepjáró vezetésén kaptak rajta egy karok nélkül a volán mögött ülő sofőrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik