Nem csak csokoládés olajban sütik ki a húst, de a panírozásához is kerserédes kakaóporból készült étcsokoládét használnak egy a múlt héten, Los Angelesben nyílt gyorsétteremben. „Tudom, hogy rémesen furán hangzik, de az íze nem az. Elárulom: egyszerűen lenyűgöző” – mondja a ChocoChiken társalapítója, Adam Fleischman.
Fotó: Facebook
Persze nem ők használnak a földön először csokoládét fűszeres ételekhez, de ők azok akik a leginkább túlzásba viszik: a csokis rántott csirke mellé, fehér csokis burgonyapürét, csokoládés kecsapot, illetve kacsazsírban sült, kakaós sült krumplit kínálnak. A desszertek között pedig a fagylalt, és a pite mellett feltűnik a kuglófszerű monkey-bread, amit kérhetünk akár sültszalonnával is.
A bizarrnak tűnő ötlet egyelőre úgy tűnik bejön: sorjáznak az étteremről szóló lelkes kommentek a közösségi portálokon. A ChocoChiken pedig már idén terjeszkedik: hamarosan megnyílik második éttermük Santa Monicában.