Élet-Stílus

Megmérgezte kisfiát a bloggeranyuka

A nő éveken át adagolta gyermekének a halálos nátriumot. A kisfiú januárban meghalt. Anyját most bíróság elé állítják.

Az ötéves Garrett Spears még az év elején, egész pontosan január 23-án halt meg rejtélyes körülmények között a westchesteri orvosi központban. Azt írjuk, rejtélyes körülmények között halt meg, annál is inkább, ugyanis sokáig még az orvosok sem tudták megmondani, mi okozhatta az egész életében betegeskedő kisfiú halálát.


Születésétől kezdve betegeskedett a kis Garrett
Képek forrása: Facebook/Twitter

Az ügyben vizsgálat indult, ami a kisfiú 26 éves édesanyjára, Lacey Spearsre terelte a gyanút. A vád szerint a Münchausen-szindrómában szenvedő nő születése óta lassú méreggel, egy bizonyos nátriumtartalmú-folyadékkal mérgezte gyermekét, sokszor még a kórházi kezelés alatt is, ahol mindvégig a fiú ágya mellett tartózkodott.

A fiatal nő egyébként blogot is vezetett betegeskedő gyermekéről, Garrett utazása címmel, ahol rendszeresen számolt be a kisfiú orvosi gondjairól is. A bloggeranyuka emellett megható posztokat osztott meg a gyermek édesapjáról is, aki állítása szerint rendőr és egy autóbalesetben vesztette életét. Csakhogy mint kiderült, a gyerek biológiai édesapja nem a hős rendőrtiszt, Blake, hanem egy bizonyos Chris Hill, aki egyáltalán nem halott. A férfi még azt is elárulta, hogy Lacey volt az, aki szakított vele, mert nem akart házasodni, a gyerekről pedig kezdettől fogva azt mondta, másé.


Nátriumtartalmú folyadékot találtak nála

A gyanú szerint Lacey Münchausen-szindrómában szenved, annak is a „megcsalt anyai szeretetnek” nevezett formájában. Ellentétben a figyelemfelkeltésre törekvő Münchausennel, ez a válfaj azzal jár, hogy a beteg valamelyik – neki kiszolgáltatott – rokonát sodorja veszélybe, mindezt azért, hogy fenntartsa környezete érdeklődését.


Évekre börtönbe kerülhet

Nem Lacey sajnos az egyetlen anya, aki saját gyermekében tett kárt betegsége miatt. Nem is olyan régen írtunk arról a brit anyáról, aki vélhetően hasonló okból éveken keresztül kemoterápiás szerekkel tömte 4 éves kislányát, csak hogy beszámolhasson a Facebookon a kicsi állapotáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik