Élet-Stílus

Leszel a barátom?

A San Diego Zoo Safari Park 6 hetes gepárdkölyke mostantól kezdve rengeteg időt tölt majd új társával, egy kutyával.

A kis Ruuxát ugyanis beválasztották az állati nagykövet programba, miután anyja nem volt hajlandó gondoskodni róla – így nyert egy barátot.

A gepárdoknál egy alomban általában 3-5 kölyök születik. Mivel az egyedüli csemeték túlélési esélye a vadonban minimális, az egykéket anyjuk gyakran magára hagyja. Ruuxa és a 7 hetes ridgeback, Raina még ugyan csak az ismerkedésnél tartanak, de egy életre társak lesznek. A gondozók elmondása szerint a friss páros szeret egymással játszani és együtt is szundikálnak, szorosan összebújva.

A Safari Park nagykövetnek választott gepárdjait korai életszakaszukban párosítják össze kutyapajtásukkal. Ahogy együtt növekednek, az eb testbeszéde rengeteget segít a gepárd megnyugtatásában, hiszen azt olvashatja le barátjáról, hogy egy-egy új környezet vagy szituáció nem rejt veszélyt. Az állati nagykövetek és társaik ugyanis sokat utaznak iskolákba, különböző rendezvényekre és tévéműsorokba, elősegítendő a gyermekek és emberek felvilágosítását a gepárdok és a veszélyeztetett állatvilág helyzetéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik