Élet-Stílus

A világon elsőként győzött le agydaganatot egy nyolcéves

„Csoda történt” - mondja hitetlenkedve az anya, aki három éve szembesült azzal, hogy lánya halálos beteg.

Amikor 2011 nyarán a Burkill-család hazaérkezett a szokásos, egyhetes nyaralás után, és legkisebb lányuk, Claudia hányni kezdett, eszükbe se jutott, hogy komoly baj lehet vele. Ahogy a háziorvosuknak se, aki azzal küldte haza az aggódó szülőket, hogy nyugodjanak meg, a kislánynak egyszerű vírusfertőzése van. Csakhogy az akkor még csak ötéves kislány nem lett jobban. Sőt!

Nagy árat fizetett, de tovább élhet – Képek forrása: Daily Mail

Édesanyja, Andrea néhány nap múlva megelégelte a dolgot, és az egyik notthinghami kórházba vitte a kislányt. Számos vérteszt, CT és MRI-vizsgálat után kiderült, a kislány súlyos beteg: áttétes agydaganata van, a rosszindulatú tumor ráadásul az agya közepén fejlődött. „Sosem fogom elfelejteni azt az érzést, amikor az orvos közölte velünk, hogy a lányunk betegsége gyógyíthatatlan” – emlékszik vissza a brit asszony, aki elárulja, lelkileg összeomlott a diagnózis pillanatában.

„Ezt követően kezelni kezdték Claudiát, de az állapota szinte semmit sem javult. Az elmúlt három évben legalább négyszer hallottuk az orvosaitól, hogy mindössze napjai vannak hátra. Még a temetését is elkezdtük szervezni” – mondja könnyek között Andrea. Claudia életét végül a nottinghami gyerekkórházban, kísérleti kezeléssel mentették meg. A csak „olasz” módszernek emlegetett kezelés során többek között 44 alkalommal kapott sugárkezelést.


Az anya szerint csoda történt lányával

„A kezelés során Claudiának kis részen megsérült az agya, de él, és még sokáig élhet majd, ugyanis a legutóbbi leletein már nyomát se találták az orvosok ráknak. Eddig halálos betegként tartották számon, de meggyógyult. Három év óta először úgy nézhetek bele a szemébe, hogy nem kell arra gondolnom, hogy meddig lesz még velünk.” Andrea elmondta, orvosaiktól úgy tudja, Claudia az első gyermek, akinek sikerült legyőznie az agydaganatoknak ezt a ritka és agresszív fajtáját, a pineoblasztómát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik