Élet-Stílus

Küzdje le a neten a depressziót!

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete is részt vett annak a hét nyelvű oldalnak a kifejlesztésében, aminek segítségével bárki felismerheti a depressziót és segítségért is fordulhat.

Az intézet főigazgató-helyettese, Purebl György az MTI-nek elmondta, hogy az itt elérhető oldal nem csak információkkal és elméleti segítséggel tud szolgálni, hanem internetes terápiás eszköz is egyben. Bárki tesztelheti magát vagy ismerősét, hogy depressziós-e és hasznos felvilágosítást kaphat. Az internetes pszichoterápiához két alkalommal kell szakemberrel találkozni, enyhe vagy középsúlyos eseteknél a további kezelést mindenki a saját tempójában, a számítógép előtt ülve végezheti.

Purebl György szerint ez a módszer nem csak könnyű elérhetősége miatt előnyös, hanem mert sok olyan beteg is van, aki a számítógép előtt könnyebben megnyílik. A depresszió gyógyítható betegség, ha valamelyik kezelés nem működik, tovább kell keresni, míg egy másik módszer, illetve gyógyszer nem válik be – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik