Élet-Stílus

9 évig élt egy ollóval a gyomrában

A gyomorfekély miatt megműtött férfin elvégzett beavatkozás sikeres volt, utána mégis egyre elviselhetetlenebb fájdalom gyötörte éveken át. Az ok ledöbbentette.

A most 38 éves bosznia-hercegovinai férfin még 2003-ban hajtották végre az operációt a mostari kórházban. A műtét a beszámolók szerint jól sikerült. A sebészek csak egy hibát vétettek, amire azonban csak kilenc évvel később derült fényt. Egy 12 centiméteres ollót felejtettek a beteg gyomrában – írta a crotiantimes.com.

Alen Papac a helyi sajtónak elmondta: a műtét után éveken át erős gyomorfájdalom kínozta, és egyéb egészségügyi problémák is gyötörték. Végül a fájdalom olyan nagy lett, hogy már képtelen volt elviselni, és úgy döntött, hogy visszatért a kórházba. A probléma oka azonnal nyilvánvalóvá vált, amit az orvosok ránéztek a hasáról készült Röntgenképre. Azon ugyanis jól látszódott a sebészolló.

Papac elmondása szerint az orvosokat ledöbbentette a felvétel. „Mondtam nekik, lehet, hogy ők ledöbbentek, de ez semmi ahhoz a döbbenethez, amit én éltem át” – jelentette ki Papac, akin azonnal műtétet hajtottak végre, és kiszedték a kilenc évvel korábban benne felejtett ollót.

A férfi az eset után kompenzációt követelt a kórháztól, de elmondása szerint nem csak arra nem voltak hajlandóak, hogy kártérítést fizessenek nekik az őt ért szenvedésért, hanem még csak bocsánatot sem kértek. Ez annyira felháborította Papacot, hogy orvosi műhibapert indított a kórház ellen, történetét pedig megosztotta a helyi sajtóval.

A kórház nem kommentálta az esetet, a folyamatban lévő perre hivatkozva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik