Élet-Stílus

Kigyógyítanák a melegeket

A homoszexuálisok pszichológiai terápiával való "gyógyításának" - azaz a heteroszexualitásra való áttérítésüknek - támogatását is programjuk részévé tették a texasi republikánusok hétvégi éves pártkongresszusukon - közölte a CNN-re hivatkozva az MTI.

A mintegy tízezer párttag részvételével megtartott gyűlésen elfogadott program szerint legitim és hatékony módszer a helyreállító terápia azon betegek számára, akik a homoszexuális életstílusukból való kigyógyulást és épséget keresik. Az ilyen kezeléshez való hozzáférést pedig semmilyen törvény vagy rendelet nem korlátozhatja.

A republikánusok annak ellenére álltak elő ezzel az ötlettel, hogy az amerikai orvosok, pszichológusok és pszichiáterek elítélik az ilyen módszereket. Emellett, Amerika két államában egészen konkrétan tiltják is az efféle “kezelést” a kiskorúak számára, mivel ezek – a törvényt aláíró egyik szenátor szerint – depressziót okozhatnak, továbbá öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat idéznek elő.

Cathie Adams, a kezelésre vonatkozó javaslat előterjesztője úgy érvelt: semmi sem kötelező, ők csupán azt akarják, hogy ha valaki szeretné alávetni magát egy ilyen kezelésnek, akkor legyen rá lehetősége, ez pedig szerinte a személyi szabadsághoz kapcsolódó kérdés.

Ugyanakkor Adams hozzátette azt is, hogy szerinte a melegek nem melegnek születnek. Ezt szerinte az bizonyítja, hogy sokan meggondolták magukat homoszexualitásukkal kapcsolatban. Azt mondta, hogy az ötletet egy olyan választójától kapta, aki maga is kigyógyult a homoszexualitásból.

Meglehetősen furcsa, hogy Amerikában előjött egy ilyen javaslat, mivel több államban már legalizálták a melegházasságot is. 2013 végén Új-Mexikó volt a 17. állam, amely engedélyezte az egybekelést az azonos neműeknek is. 2013 novemberében Hawaii, illetve Illinois kormányzója írta alá az azonos neműek házasságának törvényessé tételéről szóló törvényt. Az Egyesült Államok lakosságának így már majdnem 40 százaléka él olyan államban, amelyben azonos neműek is házasodhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik