Közélet

Csúnyán átvertek tanárokat Miskolcon

Több pedagógus is kisebb fizetést kap, mert valaki kicserélte a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt – írta a Blikk.

A lap pénteki számában azt írták, a pedagógusok tavaly ősszel írták alá az új szerződésüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK) az életpályamodell bevezetése kapcsán. Az egyik tanár elmondása szerint az általa aláírt okiraton az szerepelt, hogy egyetemi bért kap, ami több tízezer forinttal magasabb volt, mint a korábbi fizetése. Most pedig főiskolai bér szerepel ugyanott.

A tanárok számoltak azzal a pénzzel, amelyi az új szerződésükön szerepelt. Ráadásul januárban, amikor a fizetésüket emelték, akkor is a kicserélt előlap szerinti béremelést kapták meg.

A miskolci rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt nyomoz az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen – mondták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a lapnak.

A lap úgy tudja, a nyomozók sorra hallgatják ki a pedagógusokat. Egyelőre azt akarják tisztázni, hogy kinek az utasítására, milyen célból és milyen intézményben cserélték ki az előlapokat a szerződéseken, amelyeknek egyikén-másikán még látszik, hogy újra lett kapcsozva a két papír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik