Élet-Stílus

Pálinkával sokkol a magyar és élvezi

Valljuk be: ott bujkál bennünk a kisördög. Imádjuk nézni, ahogy papírkutya külföldiek megküzdenek a nemzeti italunkkal. Íme, a legjobb reakciók!

Villámgyorsan járta be a közösségi oldalakat hétvégén az a videó, amelyben amerikai fiatalok próbálnak legyűrni különböző nemzeti röviditalokat, köztük a jófajta magyar Irsai szőlőpálinkát.

Tegyék a szívükre a kezüket! Ugye, egyikőjük fejében sem fordult meg, hogy a bourbon whiskey-hez szokott jenki ízlelőbimbójuk majd bírni fogja a karcos hungarikumot?

Ne legyünk álszentek: nem kell nagyivóknak lennünk ahhoz, hogy magyarságunkat fitogtatva, perverz élvezettel kínálgassuk gyanútlan külhoni áldozatainknak az 50 fokos nedűt. És, ha éppen egy világsztár a kiszemelt célpont, az külön gyönyörűség:

Köztudott, hogy az ázsiai emberek szervezete nehezebben bontja le az alkoholt, ezért ha pálinkát adunk nekik, az szinte felér egy gyilkossági kísérlettel. Kész szerencse, hogy a hosszú évszázadok során mi már alkalmazkodtunk a felesezéshez, a távoli rokonokat viszont bármikor megszívathatjuk.

Sokan állítják, hogy a pálinka orvosság. Nem is akarunk ezzel vitatkozni. Sőt, rámutatnánk, hogy kedvenc égetett szeszünk nemcsak gyógyításra alkalmas, hanem nyelőcsövünk egészségi állapotát is kiválóan tesztelhetjük vele:

Na, erről beszéltünk az elején! Tipikus magyar: az egész pereputty azon röhög, ahogy szerencsétlen vendég a direkt kerítésszaggatóra főzött házipálinkától fuldoklik. Muhaha! Menj vissza New Yorkba diétás sört inni tápos csibe!

“Nagypapa, ha már ideutaztál 6000 kilométert a világ másik feléről az esküvőre, kóstold csak meg ezt a helyi finomságot! Jó lesz, ígérjük!” Na, persze…

Elégtételt vennél Trianonért? Adjál pálinkát a franciának! Hadd tudja meg a nemzetvesztő csigazabálója, hogy mi a magyarok istene! Ráadásként a csaja előtt is beég. Vagy mégsem?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik