Élet-Stílus

Mit csináljunk az ovis gyerekkel nyáron?

Alapos fejtörést okoz, ha a nyárra nem marad elég munkahelyi szabadság, és a nagyszülők se érnek rá.

ár hivatalosan az óvodák csupán 4-5 hétre zárnak be, de a fennmaradó időszakban csupán ügyelet van, ami azt jelenti, hogy összevont csoportokban vigyáznak a kicsikre. Viszont ha gyermekünk ennek a gondolatától is ódzkodik, akkor kezdjük el villámgyorsan szervezni, mivel fogjuk lekötni a figyelmét a vakáció 10 hete alatt!


Kép forrása: Thinkstock

Táborozni, jaj de jó!

Ovis korban a gyermekek még kicsik az ottalvós táborozáshoz, de már elég nagyok ahhoz, hogy egy nekik tetsző tematikus, egész napot átölelő programcsokor lekösse őket. Szerencsére rengeteg lehetőség közül választhatunk, van úszó-, néptánc-, foci-, rajz-, mese- és ki tudja, hányféle napközis tábor. Tulajdonképpen csak a pénztárcánktól függ, hogy a számtalan opció közül, melyiket választjuk a gyermekünknek. A napközis táborokat középsős kortól érdemes megfontolni, hiszen a kisebbeknél még előfordulhat, hogy nyűgössé válnak egy számunkra teljesen idegen környezetben. Ezeknek a táboroknak további előnye, hogy nem csak gyermekmegőrzőként funkcionálnak, hanem fejlesztik, gyarapítják gyermekünk képességeit.

Családi napközi, otthon

Ha az otthoni kassza nem teszi lehetővé a többszöri táborozást, akkor a gyermekeink ovis csoporttársainak szüleivel mi magunk is kialakíthatunk egy napközis rendszert. Fogjunk össze 4-5 anyukával, akikkel összeállíthatunk egy közös nyári naptárat.

Még többet szeretne tudni? Folytatás a Babaszoba oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik