Már nincs két hete a kínai piacnak

Június 16-án kiürítik és átadják a piac területét a MÁV Zrt.-nek. Az árusokat postai és elektronikus levélben és szórólapokon is értesítik erről.

Korábban a témában:

Rendőri közreműködés a Komondor ellenében

A vasúttársaság az MTI-nek küldött közleményében a Magyar Nemzet keddi számában közölt, az átadásról szóló értesülést megerősítve azt írta: a bírósági végrehajtó értesítette a vasúttársaságot a dátumról.

Június 16-án rendőrségi közreműködéssel kiürítik és a tulajdonos MÁV Zrt. birtokába adják a Kőbányai úti piac teljes területét, ezért – mint írták – a vasútvállalat bízik abban, hogy az üzemeltető Komondor Kft. és a kereskedők addigra lebontják az ideiglenes építményeket, bódékat, valamint elszállítják ingóságaikat. Hozzátették: a kiürítés azt is jelenti, hogy a kereskedőknek önszántukból el kell hagyniuk a területet. Ennek érdekében az árusokat a MÁV postai és elektronikus levélben, valamint többnyelvű szórólapon ismét értesíti a piac működésének megszűnéséről és az ezzel járó kötelezettségeikről.

Kiürítve kell átadniuk

Felidézték: a Pesti Központi Kerületi Bíróság május 6-án rendelte el a józsefvárosi piac területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a MÁV birtokába adását. A bírósági végzés, amely a piacot üzemeltető Komondor Kft. fellebbezése esetén is végrehajtható volt, úgy rendelkezett, hogy a piac teljes területét eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni a vasúttársaságnak.

Az ügyben kijelölt piacfelügyeleti hatóságként eljáró X. kerületi jegyző közben visszavonta a Négy Tigris piac piacüzemeltetési engedélyét, megtiltotta a tevékenység folytatását, és elrendelte a piac bezárását és törlését a nyilvántartásból. Az ez ellen benyújtott fellebbezést Budapest Főváros Kormányhivatala elbírálta, és helybenhagyta a határozatot.

A MÁV Zrt. közleménye szerint a végrehajtási eljárás gyors és szakszerű lefolytatásához május 21-én felmérték a területen lévő ideiglenes építmények, bódék elhelyezkedését, valamint a konténereket. A MÁV többnyelvű szórólapokat is osztott az árusoknak.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi döntése alapján – tavaly június 3-án alapítói határozatban adta feladatként a MÁV Zrt.-nek a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását. A MÁV június 17-én közjegyzői okiratban 150 napos határidővel felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerződését, így az november 21-én megszűnt. November 21-én a Komondor Kft. a MÁV előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének. Másnap a vasúttársaság megindította a végrehajtási eljárást a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzésére.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha elkészül a koronavírus-vakcina, csak akkor jön majd a neheze

Néhány hónap múlva forgalomba kerülhetnek az első koronavírus-vakcinák, de azokat el is kell juttatni az emberekhez. A feladat összetett, és egyelőre az is kérdés, mennyit tudnak majd rövid idő alatt gyártani az oltóanyagból. Meg persze az is, hogy kinek jut belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.