Élet-Stílus

Már nincs két hete a kínai piacnak

Június 16-án kiürítik és átadják a piac területét a MÁV Zrt.-nek. Az árusokat postai és elektronikus levélben és szórólapokon is értesítik erről.

Rendőri közreműködés a Komondor ellenében

A vasúttársaság az MTI-nek küldött közleményében a Magyar Nemzet keddi számában közölt, az átadásról szóló értesülést megerősítve azt írta: a bírósági végrehajtó értesítette a vasúttársaságot a dátumról.

Június 16-án rendőrségi közreműködéssel kiürítik és a tulajdonos MÁV Zrt. birtokába adják a Kőbányai úti piac teljes területét, ezért – mint írták – a vasútvállalat bízik abban, hogy az üzemeltető Komondor Kft. és a kereskedők addigra lebontják az ideiglenes építményeket, bódékat, valamint elszállítják ingóságaikat. Hozzátették: a kiürítés azt is jelenti, hogy a kereskedőknek önszántukból el kell hagyniuk a területet. Ennek érdekében az árusokat a MÁV postai és elektronikus levélben, valamint többnyelvű szórólapon ismét értesíti a piac működésének megszűnéséről és az ezzel járó kötelezettségeikről.

Kiürítve kell átadniuk

Felidézték: a Pesti Központi Kerületi Bíróság május 6-án rendelte el a józsefvárosi piac területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a MÁV birtokába adását. A bírósági végzés, amely a piacot üzemeltető Komondor Kft. fellebbezése esetén is végrehajtható volt, úgy rendelkezett, hogy a piac teljes területét eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni a vasúttársaságnak.

Az ügyben kijelölt piacfelügyeleti hatóságként eljáró X. kerületi jegyző közben visszavonta a Négy Tigris piac piacüzemeltetési engedélyét, megtiltotta a tevékenység folytatását, és elrendelte a piac bezárását és törlését a nyilvántartásból. Az ez ellen benyújtott fellebbezést Budapest Főváros Kormányhivatala elbírálta, és helybenhagyta a határozatot.

A MÁV Zrt. közleménye szerint a végrehajtási eljárás gyors és szakszerű lefolytatásához május 21-én felmérték a területen lévő ideiglenes építmények, bódék elhelyezkedését, valamint a konténereket. A MÁV többnyelvű szórólapokat is osztott az árusoknak.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi döntése alapján – tavaly június 3-án alapítói határozatban adta feladatként a MÁV Zrt.-nek a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását. A MÁV június 17-én közjegyzői okiratban 150 napos határidővel felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerződését, így az november 21-én megszűnt. November 21-én a Komondor Kft. a MÁV előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének. Másnap a vasúttársaság megindította a végrehajtási eljárást a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik