Belföld

Végnapjait éli a józsefvárosi piac

Rendőrségi közreműködéssel foglalja vissza a terület tulajdonosa két hét múlva a józsefvárosi kínai piacot - értesült a Magyar Nemzet. Ilyen nagy terület kiürítésére még nem volt példa a végrehajtói kamara szerint.

A józsefvárosi kínai piac 40 ezer négyzetméteres területe a MÁV Zrt. tulajdonában van. A nemzeti vagyonkezelő még tavaly nyáron utasította a vasúttársaságot, hogy mondja fel a bérleti szerződést a piacot üzemeltető Komondor Kft.-vel. A bérlő azonban a felmondási határidő leteltével sem hagyta el a területet, mivel jogellenesnek tartják az eljárást.

A piacfelügyeleti hatóságként eljáró X. kerületi jegyző eközben visszavonta a piac üzemeltetési engedélyét és elrendelte a piac törlését a nyilvántartásból. Az ez ellen beadott fellebbezést a fővárosi kormányhivatal helybenhagyta, ez ellen nincs helye további fellebbezésnek – írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy az önkormányzat négymilliárd forintot tervez fordítani a területre, sportközpontot és szabadidőparkot hoznának létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik