Élet-Stílus

„Boldog voltam, amikor kiderült, rákos vagyok”

A fogyókúrafüggő asszony azt remélte, hogy a kemoterápiával megszabadulhat felesleges kilóitól.

„Szégyellem magam, és az elmúlt húsz évemet is” – kezdi vallomását az a negyvenes évei közepén járó brit asszony, aki a minap azzal került be a hírekbe, hogy kijelentette, felvillanyozódott, amikor kiderült, rákja van. A kétgyermekes édesanya ugyanis kamaszkorától kezdve súlyos fogyókúrafüggő, épp ezért, amikor kiderült, kemoterápiára lesz szüksége, az első gondolata az volt, így végre megszabadulhat a felesleges kilóitól.

„17 voltam, amikor hirtelen megálltam a növésben, és onnantól kezdve már csak szélesedtem. Rettenetes volt. Azóta nem telt el úgy nap, hogy reggel a tükörbe nézve elégedett lettem volna a súlyommal” – mondja az asszony, majd azt is hozzáteszi, soha nem éheztette magát, mert ahhoz túlságosan is szeretett enni. „Minden alkalommal, amikor rászántam magam a fogyókúrára, a legnépszerűbb, sokak által ajánlott módszerbe kezdtem, azt csináltam végig.” Ám hiába fogyott le drasztikusan, a fogyókúra végén újra enni kezdett, így a gyűlölt kilók hipp-hopp visszakúsztak.


Örült a rákjának, azt remélte, fogyni fog a kezeléstől
Képek forrása: news.com.au

1999. volt életében a mélypont, amikor életet adott az ikreinek. „Három helyett ettem, mert úgy gondoltam, magamnak és a piciknek is jót teszek, ha nem vonok meg magamtól semmilyen ételt. A terhességem első felében már 86 kilót nyomtam, de ez sem tartott vissza” – mondta. Azt is elárulta, ezután már hiába próbált ki bármilyen módszert, súlyfeleslege makacsul tartotta magát.

2009-ben mellrákot diagnosztizáltak Natashánál, ám ahelyett, hogy észre tért volna, az asszony megörült. „Ma már szégyellem az első reakciómat, de akkor, abban a pillanatban boldog voltam. Tudtam, hogy a kemoterápiától sokan fogyni kezdenek, és reméltem, hogy velem is ez történik.” Csakhogy Natashánál végül minden máshogy alakult: „Kihullott a hajam, és nem hogy nem fogytam, de még híztam is.” A folyamatos émelygést és hányingert ugyanis az asszony csakis evéssel tudta tompítani, így a gyűlölt pluszkilói újra megjelentek.


Ma már boldog az alakjával

„Amikor két évvel később az orvosok közölték, hogy meggyógyultam, rettenetesen csalódott voltam. Újabb drasztikus fogyókúrára készültem, de ekkor közölték velem azt is, hogy még egy hasonló fogyás az életembe kerülhet. Megijedtem” – vallja be. „A hírek hatására visszagondoltam az elmúlt húsz évemre és rájöttem, idáig mindent megtettem, hogy tönkretegyem magam. Akkor abban a pillanatban elhatároztam, hogy véget vetek az önpusztításnak és végre kibékülök a súlyommal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik