Élet-Stílus

Öngyilkos lett egy húszéves, mert nem talált munkát

A kétségbeesett brit fiú legkevesebb 40 helyre adta be jelentkezését, de mindenhonnan elutasították.

„Szorgalmas és lelkes fiú volt, aki gyűlölte a semmittevést” – nyilatkozta a Mirror című brit lapnak Martin Hadfield megtört édesapja, majd hozzátette, még most sem hiszi el, hogy fia öngyilkos lett. A 20 éves fiú azután vetett önkezével véget az életének, hogy három hónapja képtelen volt magának állást találni.


Martin édesanyjával – Kép forrása: mirror.co.uk

„Nagyon kétségbe lehetett esve, hiszen már több mint három hónapja próbálkozott. Ha jól tudom, a pályázatát legalább 40 helyre beadta, de mindenhonnan elutasították” – mondja az édesapa. „Martin világéletében büszke gyerek volt, nem kért segítséget tőlünk, de még az államtól se. Noha munka nélkül volt, egy fillér segélyt se vett fel” – tette hozzá.

A 47 éves apa arra is emlékszik, mikor legutoljára találkoztak, a fiúnak édesanyja adott pénzt a buszjegyre. Később kiderült, gyalog tette meg az ötmérföldes utat, hogy a pénzt félretehesse. „Noha kertész végzettsége volt, Martin nem volt válogatós, szinte bármilyen munkát elvállalt volna. El sem tudom mondani, mennyire lesújtott a hír, hogy meghalt.”

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik