A szőlő kevés kalóriát tartalmaz, gazdag viszont C vitaminban és rostban, ezért tápláló nassolnivaló. Található viszont benne egy tiramin nevű anyag, egy természetes aminosav, amelytől megemelkedhet az ember vérnyomása, így fejfájást okozhat.
Ha tehát valaki azt tapasztalja, hogy a szőlőtől megfájdul a feje, akkor érdemes elkerülnie több más ételt is, így például a füstölt húsokat, érlelt sajtokat, citrusféléket, savanyúkáposztát, szójaszószt, vörösbort és bizonyos sörféléket.
Kutatásokból ráadásul az is kiderült, hogy a szőlőben található tiramin negatív hatással lehet az úgynevezett monoamin-oxidáz gátló antidepresszánsokra. Azok, akik ilyen gyógyszert szednek, nem árt, ha megbeszélik az orvosukkal az étkezési szokásaikat – figyelmeztet a Foxnews egészségügyi szakírója.