Élet-Stílus

Whiskey-ízű malacokat tenyésztenek

Szerkesztőségünk tagjai nagyon reménykednek, hogy az amerikai kísérlet sikeres lesz.

Zseniális ötlet. Ez volt az első gondolatunk, amikor megnéztük a WQAD televízió beszámolóját egy iowai whiskey-főzde kísérletéről, amely azt tűzte ki célul, hogy olyan sertéseket neveljenek fel, amelyek húsa whiskey-ízű. A Templeton Rye szeszfőzde tulajdonosa, Keith Kerkhoff a televíziónak nyilatkozva elismerte, az ötlet pár pohár ital után született meg a fejükben. Szerencsére annyit nem ittak, hogy elfelejtsék a nagyszerű ötletet, amit még józanul is annyira jónak találtak, hogy nekiálltak megvalósításának.

A főzde 25 malacot választott ki a kísérletre, amelyeket egy közeli farmon nevel egy tenyésztő. A januárban született állatok persze nem attól lesznek whiskey-ízűek, hogy alkoholt itatnak velük. A disznók egy speciális tápkeveréket kapnak, amelyben benne van az a gabona, amelyet a Templeton whiskey elkészítéséhez is használnak, és remélhetőleg ez jól érezhető lesz a húsban is.

A sertéseket júniusban fogják levágni, és Kerkhoff elmondása szerint már most nagyon sokan érdeklődnek irántuk, köztük híres szakácsok is. A férfi szerint egyátalán nem lesz gond eladni az állatokat, inkább azzal fog meggyűlni a bajuk, hogyan válasszák ki, hogy kik kaphatnak egyet. Mindenesetre június környékén figyelni fogjuk az oldalukat, hogy megtudjuk, sikerrel jártak-e, és esetleg nagy mennyiségben is kapható lesz majd a whiskey-ízű sertéshús.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik