Élet-Stílus

Véletlenül fedezte fel a titkos receptet

whiskey (whiskey)
whiskey (whiskey)

A családja történetét kutatta, amikor véletlenül felfedezte a legendás Jack Daniels whiskey receptjét.

A kincsre egy 54 éves üzletember, Mark Evans egy 1853-ból származó, gyógyfűfőzetek receptjét tartalmazó kiskönyvben bukkant, amit Daniel’s vezetéknevű ükanyja írt. Az asszony akkoriban afféle “füvesaszony” volt a dél-walesi Llanelliben. A veje néhány évvel később elhagyta a kisvárost, hogy a Tennessee állambéli Lynchburgba költözzön, oda, ahol három évvel később a Jack Daniels-lepárló megépült.

Evans szerint ősének jegyzetei “klappolnak” a világ legnagyobb számban eladott whiskeyének összetevőivel. “Egészen biztos vagyok benne, hogy üknagyim könyvében az eredeti receptet találtam meg. És mivel ükanyám 1853-ban írta a könyvet, a Jack Danielst pedig 1866-ban alapították, megelőzi a whiskeyt” – jelentette ki.

Evans nagyanyja, a most 97 éves Lillian Daniels Probert, aki jelenleg is Llanelliben él, emlékszik saját nagyanyjára, amint orvosságok és kenőcsök készítésekor használta a könyvet.

“Még egy kapcsolat van, nagyanyám nagyapjának a testvére – az én üknagybácsikám – kivándorolt Amerikába, és leszámítva néhány levelet, senki sem hallott róla később. Ez abban az időben történt, amikor a Jack Danielst megalapították, és még fontosabb, hogy annak idején őt mindenki John+Jack fiú+ Daniel’snek hívta” – mondta el Evans.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik