Élet-Stílus

Egyszerre érettségizik és diplomázik a 16 éves lány

13 éves kora óta már egyetemi órákra jár, mindezt azért, hogy pénzt spóroljon a családjának.

Az idei tanév végén egy 16 éves floridai kamaszlánynak duplán lesz oka az ünneplésre. Grace Bush ugyanis kortársaival ellentétben nemcsak az érettségi bizonyítványát, de egy füst alatt a büntetőjogból szerzett bachelor diplomáját is átveheti.

A kamaszlány a gimis tanulmányai mellett 13 éves kora óta egyetemi tanórákat is hallgatott. Szerencséje volt, a floridai előkészítő gimi ugyanis lehetővé tette, hogy a legjobb diákjai már jóval az egyetem előtt nekikezdjenek a felsőfokú tanulmányoknak. Mivel Grace a kezdetektől az igazán jók közé tartozott, nem volt kérdés, hogy él a felkínált lehetőséggel. A kamaszlány azonban néhány félév után annyira belelendült a jogi tanulmányokba, hogy az órákat a nyári szünet idejére se hagyta félbe, így míg kortársai a szünetnek örültek, ő a diplomájára készült.

Ennek köszönhetően most, amikor nekivág majd az érettségi vizsgáknak, már azt is elmondhatja magáról, hogy diplomás hallgatóként érettségizik majd. „Múlt pénteken vettem át a diplomát, a középiskolai érettségimet pedig majd május 9-én kapom” – mesélte a CBS-nek a boldog kamaszlány, aki azt is elárulta, hogy nagy vágya, hogy egy szép napon ő legyen az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságának elnöke.

Mi a magunk részéről nem tartjuk kizártnak, hogy ennek a céltudatos lánynak ez az álma is valóra válik. Már csak azért sem, mert ahogy az édesanyja elmondásából kiderült, a lány már kétévesen folyékonyan olvasott, és mindenkit megdöbbentett a hihetetlen tudásszomjával.

Grace egyébként három éve azért döntött úgy, hogy elkezdi felsőfokú tanulmányait, mert nyolc testvére van, szülei pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy minden gyermeküknek finanszírozzák az egyetemet. Azzal, hogy Grace már a középiskola alatt elvégezte az egyetemi alapképzést, nagy terhet vett le családja válláról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik