Élet-Stílus

Négyemeletes lesz a világ legnagyobb sapkája – fotó

Rendőrsapka-formájú múzeumot kap Dubaj, ahol a zsaruk 600 milliós autókkal járőröznek.

Rendőrsapka-formájú új rendőrmúzeum felépítését tervezik Dubajban, és ha elkészül, az építmény a világ legnagyobb fejfedőjeként kerülhet be a világrekordok közé – olvasható az egyesült arab emírségekbeli újságok weboldalán.

Az extravagáns múzeumépületet a tervek szerint a dubaji rendőrség főhadiszállása mellett húzzák fel úgy, hogy minden irányból jól látható legyen. Négy szintjén helyeznék el a meglévő rendőrségi múzeum anyagát, emellett az új létesítményben kutathatók lennének a nem titkosított dokumentumok is.

Abdulrahman Rafi vezérőrnagy elmondása szerint már a rendőrség központját már így sok látogató keresi fel, és a szokatlan formájú múzeum elkészültével még többet tudnának mutatni az érdeklődőknek.

 

A szóvivő szerint már a terveket és a költségvetést is jóváhagyták, de egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet az építkezés, mert előtte be kell fejezni néhány más, elsőbbséget élvező projektet.

„A dubaji kormány egyedülálló, és ehhez mi is valami egyedülállóval akarunk hozzájárulni” – mondta a szóvivő.

A sapkaalakú múzeum ötlete egyébként a dubaji biztonsági erők kettes számú vezetőjének, Dhahi Khalfan Tamim altábornagynak a fejéből pattant ki évekkel ezelőtt.

A dubaji rendőrség már most is unikális, például a fényűző gépjárműflottáját tekintve. A rendőrök olyan luxussportkocsikon furikáznak, mint a 2 millió eurót (közel 620 millió forintot) érő, 430 kilométeres sebességre képes Bugatti Veyron, a Lamborghini Aventador vagy a Ferrari.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik