Élet-Stílus

Ez történik, amikor a gyerek először iszik kávét

Ön még emlékszik arra, milyen élmény volt az első korty kávé? Nem? Íme, egy cuki videó, ami feleleveníti az elhalványult emléket.

Nem csak a világ egy jelentős része, de mi magyarok is képtelenek vagyunk meglenni kávé nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a kicsit sem elhanyagolható tény, hogy a magyar felnőtteknek legalább 70 százaléka rendszeresen issza. Az illatára kelünk, ezzel tartjuk ébren magunkat egy hosszú és fárasztó nap alatt, és emellé ülünk, ha egy kellemes beszélgetésre vágyunk. Ne szépítsük: az életünk szerves része lett.


Kép forrása: Thinkstock

De vajon miért? Ha feltennénk ezt a kérdést biztos rengeteg olyan válasz jönne, hogy „mert jó az illata”, és még több olyan, hogy „mert élénkít”. Lenne, aki azt bizonygatná, hogy a kávé egészséges, hiszen se szeri, se száma azoknak a cikkeknek, amik azt állítják, hogy a mérsékelt mennyiségű kávé jó a szív- és érrendszeri betegségek ellen, tele van antioxidánssal, és jót tesz az agyunknak is. De mi van a kávé ízével? Nem azért isszuk ilyen sokan, mert amúgy finom?

Tény, hogy kesernyés, amit több évnyi fogyasztás és még annál is több liter elfogyasztása után, mi már nagyra értékelünk. Nem úgy a gyerekek, akik először találkoznak a fekete itallal, arckifejezésük pedig pontosan elárulja, mi a véleményük kedvenc italunk ízéről. Nézzék meg önök is:

 

 

Emlékeznek még az első korty kávéra? Írják meg nekünk kommentben, milyen élmény volt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik