Élet-Stílus

Rekordösszeget gyűjtött a haldokló fiú

Alig néhány napja maradt, de még most is aktívan kampányol egy alapítványnak. Egymillió fontot szeretett volna összeszedni.

A 19 éves Stephen Sutton azt írta vasárnap weboldalán, hogy az adományokból több mint 2,7 millió font (1 milliárd forint) érkezett a fiatalok rákbetegsége ellen harcoló Teenage Cancer Trust számára. Negyvenhat utolsó kívánsága közül az egyik az volt, hogy 10 ezer fontot (3,8 millió forint) gyűjtsön össze az alapítvány javára.

Ezt már hetekkel korábban sikerült elérnie, a múlt héten azonban jobb tüdeje felmondta a szolgálatot, ezért attól tartott, hogy azt már nem érheti meg, hogy a gyűjtés elérje az egymillió fontos (376 millió forint) álomhatárt. Amikor megtudta, hogy már csak napjai vannak hátra, Stephen szívszaggató üzenetben búcsúzott barátaitól az interneten. Leírta, hogy bár mostanra már a legkisebb mozdulat is légszomjat okoz nála, jókedve töretlen. “A rák szívás. Igen. De az életem csodaszép volt. Hála a családomnak, és nektek” – írta. Majd hozzátette, ez tartja benne a lelket.


Kép forrása: Twitter

Részben az üzenet hatására is a múlt héten meglódult az adománygyűjtés, így már szerdán sikerült átlépni a JustGiving online adománygyűjtő portálon az egymillió fontos határt, vasárnapra pedig már több mint 2,7 millió font érkezett be, ami az eddigi legnagyobb összeg a portálon.

Stephent 15 éves korában, diagnosztizálták bélrákkal. A műtétek ellenére a daganat megállíthatatlanul terjedt tovább, végül orvosai gyógyíthatatlannak nyilvánították Suttont. A fiú 46 tételes bakancslistát készített azokról a dolgokról, amiket még szeretne kipróbálni. Ezek közül néhány már teljesült: dobolhatott a Wembley Stadionban a Bajnokok Ligája 2013-as döntőjén 90 ezer néző előtt, vezetett quadot, ölelt elefántot és ugrott ejtőernyővel.

Noha a legutolsó hírek szerint Stephennek már csak néhány napja maradt hátra, a fiú vasárnap újabb bejegyzést töltött fel a Twitter, és Facebook-oldalára, melyben elmondta, az utóbbi napok heves fulladásos rohamai után végre ismét valamivel jobban érzi magát, ami némi reménnyel tölti el őt és családját is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik