Élet-Stílus

Heccből lenyelt egy élő halat, drágán megfizetett érte

A bíróság 330 font (120 ezer forint) bírság megfizetésére kötelezett egy férfit, aki élő aranyhalat nyelt le, majd a videót feltöltötte az internetre.

A perköltségekkel együtt összesen mintegy háromszázezer forintnyi összeget kell fizetnie a 22 éves Gavin Hope-nak. Az RSPCA állatvédő szervezet jelentette fel Hope-ot, aki egy internetes ivós játék keretében nyelte le a ficánkoló halat, az erről készült videót pedig megosztotta a világhálón.

A felvételen látható, amint előkészít egy sört nyers tojással, némi röviddel és fűszerekkel, majd egy pohár vízzel lenyeli a benne úszó aranyhalat is. A bíró ostobának nevezte a tettet és állatokon elkövetett kegyetlenség miatt ítélte el a férfit. Az elmúlt évben elterjedt az interneten a Neknominate nevű játék, amelynek résztvevői kamerák előtt isznak meg fél liter sört egy húzásra, és valamilyen váratlan dolgot követnek el.

Az év elején az RSPCA kampányt indított a játék ellen, mert nem ritkán állatok kínzása kísérte. Michelle Charlton, az állatvédő szervezet képviselője üdvözölte a bíróság döntését, és idézte egy állatorvos jelentését is: a gyomorban az alkohol, a savak és a fulladás miatt lassú halál vár az állatokra.

Így történt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik