Élet-Stílus

“Az egész világnak szívességet teszek azzal, hogy meghalok”

Mielőtt öngyilkos lett, a 16 éves amerikai lány szívfacsaró búcsúvideót töltött az internetre.

Maddie Yates, a 16 éves Kentuckyban élő gimnazista, hétfő éjjel önkezével vetett véget az életének, mert úgy érezte, súlyos depressziója, amire orvosi kezelést is kapott, túlnőtt rajta. A kamaszlány biztos volt benne, hogy szeretteinek és barátainak azzal teszi a legjobbat, ha megöli magát. Erre utal az az alig három perces, szívszaggató videó is, amit Maddie nem sokkal a halála előtt töltött a Youtube-ra – írja a Louisville Courier-Journal.


Képek forrása: Youtube

A videóban – amit egyébként azóta már eltávolítottak a videómegosztóról – Maddy elmondja, tisztában van azzal, hogy amit tesz, nem helyes, de egyszerűen képtelen tovább élni az életét. “Kicsit olyan érzés ez, mintha saját magamat szippantanám be. Fizikailag fáj. Néha annyira, hogy hánynom kell, máskor kicsit jobb: olyankor csak pánikrohamom van. Tudom, hogy ez önző dolog.”

A lány ezután elmondta, hogy nem szeretné, ha a szerettei közül valaki is úgy érezné, öngyilkossága az ő hibája. “Ez az én döntésem volt, nem a tietek. Én rontottam el, nem ti. Nincs semmi, szó szerint semmi, amit tehetettek volna értem. Mindent megtettetek, amit csak lehetett. És én is. […] Nagyon sajnálom. Nem tehettek róla és emlékezzetek rá, hogy szívességet teszek nektek…”

Az eset nagy port kavart a városban. Már csak azért is, mert Maddiet környezete életvidám és folyton mosolygó lánynak ismerte. Tavaly, azután, hogy legjobb barátnője öngyilkos lett, Maddie ezt posztolta Twitterre: “Ha ezek az emberek tudnák, milyen szenvedést okoznak szeretteiknek, minden bizonnyal visszacsinálnák tettüket.”

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik