Élet-Stílus

Rajzoljon madarat, egy csodatévő kislány emlékére

Inspiráló, és megható története van, az április nyolcadikai rajzolj madarat világnapnak.

Annyi mindennek van már világnapja, hogy minden nap, akár több dologról is megemlékezhetünk, ünnepelhetjük őket, vagy éppen próbálhatjuk felhívni rájuk a figyelmet. A Rajzolj Madarat Nap is ilyen, csak nem hivatalos, mert nem az ENSZ-hez hasonló nagy nemzetközi szervezetek hozták létre, hanem egy angol kislány barátai és csodálói. Olvassa el a történetét, és holnap biztosan ön is rajzol majd valahová egy madarat.

A hét éves Dorie Cooper az édesanyjával egy a kórházba igyekezett 1943-ban, hogy meglátogassa sebesült nagybátyját. A férfi zavarodott volt a végtelenül letört, mert a háborúban egy taposóakna miatt elveszítette a jobb lábát. Dorie, hogy felvidítsa a férfit, azt kérte tőle, hogy rajzoljon neki egy madarat. A férfi nagyon rosszul érezte magát, de a kislány kérlelésének nem tudott ellenálni, úgyhogy gyorsan lefirkantott valamit, amire rá lehetett fogni, hogy madár. Dorie hangosan kinevette a nagybátyját, és közölte vele, hogy nem túl tehetséges művész, de nem baj, otthon azért majd kirakja a rajzot a szobája falára. A nagybácsit lenyűgözte a kislány őszintesége, nagylelkűsége és jókedve. És nem csak őt, hanem az összes sebesülttársát, akik szintén tanúi voltak a jelenetnek a hatalmas kórteremben.

Kép: http://www.dabday.com/index.html

Ezért azon túl, amikor Dorie látogatóba érkezett, a sebesült katonák madárrajzoló versenyt rendeztek a kórteremben, melynek lepusztult falait néhány hónappal később teljesen beborították a madárrajzok. Három évvel később Dorie Cooper meghalt, miután elütötte egy autó. A koporsóját sebesült katonák, orvosok, és nővérek madaras rajzai töltötték meg. Azután ezek a férfiak és nők minden év április nyolcadikán, Dorie születésnapján madarak rajzolásával emlékeztek meg a kislányról, aki csodát tett a hadirokkantakkal.

A rajzolj madarat nap azoknak a sebesülteknek, és kórházi dolgozóknak családjain terjedt el szép lassan az egész világon. Ön hogyan ünnepelhet? Egyszerű! Rajzoljon egy madarat, ossza meg ismerőseivel, barátaival, és ha megkérdezik, mesélje el nekik miért tette! Ha akarja, elküldheti a rajzát a Rajzolj Madarat Nap hivatalos weboldalára is, ők pedig elterjesztik az egész világon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik