Élet-Stílus

„A szoláriumok miatt fogok meghalni. Azt akarom, hogy tiltsák be mindet!”

Az egykori modell azt állítja, ritka és halálos szemdaganatát a szoláriumok káros UV-sugárzásai okozták.

Az orvosai alig néhány hetet adtak neki, miután kiderült, nem sikerült megállítani a szemében kialakult rosszindulatú daganatot, ami mostanra áttétet képzett a májában is. „Azt szeretném, ha legalább a halálomból származna valami jó. Ha mindenki megtudná, miért kerültem ebbe a szörnyű helyzetbe. Ha tudnák, hogy miért kell idejekorán hátrahagynom imádott kislányomat.”

A 42 éves egykori modell, Debi Gibson, aki most körömszakadtáig harcol azért, hogy betiltassa a szerinte rákkeltő szoláriumokat, a Daily Mailnek adott interjújában elmondta, 14 éves kora óta rendszeresen jár szoláriumba. Azóta, hogy Londonba költözött, és modellkedni kezdett. „El se tudják képzelni, mekkora nyomás volt rajtunk akkoriban, hogy az év mind a négy évszakában napbarnítottnak tűnjünk” – mondja, majd hozzáteszi, mikor szolizni kezdett, még senki sem figyelmeztette őket, mennyi ideig használják, vagy hogy esetleg veszélyes lehet.

Kép forrása: The Daily Mail

„A modellkedésből sikerült annyi pénzt spórolnom, hogy néhány év múlva vettem egy saját gépet, amit szinte szünet nélkül használtam. Akkoriban úgy tudtuk, ez a legbiztonságosabb módja, ha az ember lánya barnulni akar. Miután a modellkarrierem befuccsolt, személyi edző lettem és továbbra is szoliztam. Néhány barátnőm szemüveget javasolt, de én csak legyintettem, mert csúnya csíkokat hagyott.”

Debi végül 2005-ben hagyott fel a szoláriummal, amikor először terjedni kezdtek a hírek arról, hogy veszélyes lehet. „2012-ben változott meg teljesen az életem, amikor egy reggel úgy keltem, hogy mindent homályosan látok. Elmentem a körzeti orvoshoz, aki azonnal a kórházba küldött. Megvizsgáltak és kiderült, a szemem egyik felét daganat borítja.”

Azonnal megműtötték, eltávolították az egyik szemét és kemoterápiát kapott. „Csakhogy a kezelés nem úgy hatott, ahogy várták. Amikor egy év múlva visszamentem, és újra megvizsgáltak, kiderült, hogy a daganat áttétet adott a májamba. Az orvosaim közölték, hogy csak néhány hetem van. Először nem akartam elhinni, hogy ez történik velem. Fogtam a lányomat és külföldre menekültem, pihenni. Hamar hazajöttünk, már rájöttem, szembe kell néznem azzal, ami rám vár” – mondja a nő, aki azt is hozzátette, történetét azért osztotta meg a nyilvánossággal, hogy ezzel életeket mentsen.

„Ha csak egy embert sikerül eltántorítani a szoláriumtól, már nem éltem hiába.”

Nem hisz Debinek? Nem is olyan régen, mi is mutattunk egy döbbenetes képet a szolárium káros hatásairól, amit ide kattintva nézhet meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik