Élet-Stílus

Ezt teszi a szolárium az arcbőrrel

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2014. 04. 02. 19:00

Hiába a figyelmeztetések, az elrettentés, a szoláriumok rajongótábora nem csökken. Sőt, még nő is. Pedig...

Pigment- és májfoltok, mély ráncok: hogy csak néhányat említsünk azok közül a jelenségek közül, melyeket a túlzásba vitt szoláriumozás okozhat a bőrünkön az idő előrehaladtával. Ám hiába a sok erre vonatkozó kutatás, az elrettentő képek, a számtalan figyelemfelhívó kampány, a szoláriumok rajongóinak száma nem csökken. Sőt, mi több, még nő is.

Pedig a szolárium, amit ma már sok helyütt kizárólag 18 év felettiek vehetnek igénybe, roncsolhatja a bőrt. Ezt próbálja bizonyítani a brit énekesnő, Sandi Thom is, aki saját bevallása szerint rendszeresen – hetente háromszor, négyszer is – jár szoláriumba, és akinek az arcán egy számítógépes program segítségével mutatták meg, mit tenne a bőrével harminc év szoláriumozás.

Íme az énekesnő bőre 27 évesen és néhány évvel később:

szolárium (szolárium, ) szolárium (szolárium, )
Képek forrása: The Daily Mail

Kíváncsi, hogy néz majd ki harminc év után? Szeretné tudni, mit szól az eredményhez Sandi? Kattintson a Természetesen szép vagyok blogra a folytatásért!

Sandiék figyelemfelhívó akciója egyébként nem a legelső a témában. Egy évvel ezelőtt mi is írtunk arról az úttörő eljárásról, melynek segítségével a szakemberek képesek a bőr alá is benézni. Az eljárást egy úgynevezett UV-szkenner segítségével végzik, ami jól láthatóan mutatja, milyen károkat okoz az UV-sugárzás (természetesen, mesterséges egyaránt) a bőrfelszín alatt.

szolárium (szolárium)
Kép forrása: National News

Ez a képen látható nő Kelly Hughes, a vizsgálat pillanatában harminc éves volt, és 16 éves kora óta rendszeresen szoláriumozott. Az első alkalommal azért feküdt a csövek alá, mert utálta, hogy sápadt a bőre. Azóta is gyakran jár vissza, de főleg telente, amikor más lehetősége nincs arra, hogy megőrizze természetes barnaságát.

A képen egyébként a sok kis fekete folt igazán sokkoló: ezek jelzik ugyanis a bőrfelszín alatti szövet károsodását, amik szabad szemmel teljesen láthatatlanok.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.