Élet-Stílus

A Facebooknak köszönheti, hogy lánya nem vakult meg

A hároméves ritka szembetegségét ismerősök szúrták ki azután, hogy a büszke anya képet posztolt a kicsiről a Facebookra.

A kép, amit Tara Taylor a közelmúltban osztott meg kislányáról egyszerű babás Facebook-posztnak indult. Tudják, olyannak, amilyennel szinte mindenki találkozik, ha van kisgyerekes ismerőse. Csakhogy ez a babás poszt végül mégis másmilyen lett, sorsfordító, méghozzá Tara ismerőseinek köszönhetően.


Képek forrása: WREG/Facebook

A büszke édesanya ugyanis nemcsak bókokat, és elismerő megjegyzéseket kapot a kép alá, hanem néhány ismerősétől figyelmeztetést is. Nekik az tűnt fel, hogy a három éves Rylee bal szeme a képen jobban fénylik, mint a jobb. “Biztos, hogy semmi komoly, de én a helyedben azért megnézetném egy orvossal” – írta neki egyikük.

És az aggodalom ezúttal telibetalált. Tara ugyanis hallgatva ismerősei javaslatára, néhány nappal később orvoshoz vitte a kis Ryleet. A szakembernek megmutatta a kicsiről készült ominózus képet is, így hamar kiderült, hogy a kislánynak kezdeti stádiumban lévő Coats-betegsége van, ami a retina mögötti vérerek abnormális fejlődését jelenti.

Szerencsére Rylee még időben érkezett, a betegséget ugyanis annál nagyobb eséllyel lehet kezelni, minél korábban észreveszik. Csakhogy az esetek többségében, javarészt mert általában kisgyerekeket érint, csak akkor derül rá fény, ha már nagy baj van, ami a látás elvesztését jelenti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik