Élet-Stílus

Negyven napig sörrel helyettesíti az evést

A kanadai férfi csak egy, a számára lefőzött „folyékony kenyérrel” böjtöl.

A 33 éves torontói Chris Schryer március 5-én, hamvazószerdán kezdett bele a szigorú böjtölésbe, vállalva, hogy negyven napon át semmilyen szilárd ételt nem fogyaszt, és tartózkodik a tejes italoktól és proteinshakektől is. Az ételt pedig egy speciálisan a számára készített sörrel helyettesíti – jelentette a CTV Toronto. A férfi a televíziónak elmondta: egyelőre egészen jól érzi magát, bár vannak néha depressziósabb pillanatai, köszönhetően a rá-rá törő éhségnek, és elismerte, hogy hiányzik számára az evés élménye.

A férfi – aki egyébként egy sörökkel foglalkozó blogot is ír szabadidejében – egy torontói sörfőzdét kért meg arra, hogy egy több százéves bajor recept alapján főzzék le neki a böjtölős sörét, amelyet még templomának pásztora is megáldott. Elmondása szerint a sörfajtát bajor szerzetesek pont azért főzték már az 1600-as évek óta, hogy böjt idején azzal fedezzék a tápanyagkiesést.

A sör mellett Schryer rendszeresen iszik különböző gyümölcsleveleket orvosa tanácsára, valamint cukrozott herbalteát. Becslése szerint naponta kilenc liter folyadékot iszik meg. Böjtje április 13-án ér majd véget, és már tudja, hogy rákvacsorával fogja megünnepelni. De csak a böjt vége utáni napon. Előtte gyümölcsökkel és zöldségekkel fogja felkészíteni szilárd ételt negyven nap óta nem látott gyomrát a rá váró feladatra.

Schryer napja egyébként reggel hétkor kezdődik, és 15 perccel később már el is fogyasztja első, 3,4 decis söradagját, majd egész délelőtt csak vizet és gyümölcslevelek iszik. Ebédre szintén 3,4 deci sör, valamint víz jut, és a délutáni munka közben is lecsúszik egy-egy pohár sör. Vacsora előtt kávézik és alszik egyet, majd egy 6,5 decis sörrel zárja a napot. Valamint egy teával, lefekvés előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik