Élet-Stílus

“Ne feledjék: a kor semmi más, csak egy szám”

Ismerjék meg Ernestine Shepherdot, a lapos hasú, feszes izmú, kiváló egészségnek örvendő 77 éves női testépítőt!

Ernestine és a testvére, Mildred mindössze húsz éve döntöttek úgy, hogy változtatnak az alakjukon és az életmódjukon. Éppen egy fürdőruhát próbáltak fel és nem voltak elégedettek a tükörben megjelenő látvánnyal.

Mildred időközben elhunyt és Ernestine-t magas vérnyomás, reflux és pánikrohamok kezdték el gyötörni. Közben, mint mondta, nővére megjelent álmaiban és azt mondta neki: járja végig a testépítésben megkezdett utat.

A hölgy a túlvilági kérést még túl is teljesítette, hiszen ő lett a Guinness Rekordok Könyve által jegyzett legidősebb aktív bodybuilder. Azóta Shepherd asszony egészsége drámaian javult, például már nem kell gyógyszereket szednie.

Ernestine titka, hogy minden nap ugyanazt a rutint követi. Hajnal fél háromkor kel és olvas a Bibliából, majd fut és kondizik, közben megeszik tíz tojásfehérjéből készült rántottát, egy adag diót és iszik 4 liter vizet. Oktat is egy edzőteremben, az óráira pedig alig lehet bejutni.

„Nem akar mindenki futó vagy testépítő lenni. Az idősebb tanítványaimnak azt mondom mindig, hogy ne felejtsék el: a kor semmi más, csak egy szám” – mondta Ernestine, aki Oprah Winfrey-nek adott interjút a napokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik