Élet-Stílus

Ön tanulna a világ legidősebb autós oktatójától?

A második világháború óta oktat kezdő sofőröket a 94 esztendős Laura, aki meg van róla győződve, hogy a vezetésből nem lehet kiöregedni.

A 94 éves Laura Thomas élete 1938 karácsonyán egy csapásra megváltozott, amikor bátyjától egy autót kapott karácsonyra. Az akkor még csak alig 18 éves lány úgy döntött, ha már kocsit kapott, vezetni is fogja, így azonnal beiratkozott egy autóvezetői tanfolyamra. Alig két hónap múlva már a kezében volt a jogsija is, és állandóan vezetett, szabadidejében pedig a barátait látta el tanácsokkal, hogyan mehetnének át ők is minél hamarabb a vizsgán.

„Először csak néhányan jöttek, végül már a szomszéd városokból is érkeztek idegenek, akik a segítségemet kérték. Végül azon kaptam magam, hogy az egész napom arról szól, hogy másoknak segítek, így úgy döntöttem, oktató leszek” – meséli mosolyogva a háromszoros nagymama. „A minap elmentem meghosszabbítani az engedélyemet, mire az ügyintéző megkérdezte, biztos akarok-e még vezetni ennyi idősen. Hát, jól a képébe nevettem, mert szerintem a vezetésből sosem lehet kiöregedni.”


Szerinte nem lehet kiöregedni a vezetésből
Kép forrása: Daily Mirror

A jókedélyű idős asszony egyébként úgy tervezi, a halála napjáig oktat majd diákokat. „Már 76 éve oktató vagyok, és még mindig nem untam meg. Persze ennyi idő alatt sok minden változott, főleg az autók, de a vezetéstechnika ugyanaz maradt, és én is. Semmi pénzért nem adnám fel ezt, hiszen annyi érdekes emberrel találkozhatok ennek köszönhetően.”

Mint kiderült, a szigorú Laura nemcsak az autósiskolában oktató, de a magánéletben is. Most 74 éves lányát, Joant is ő tanította meg vezetni, még 17 éves korában. „Persze azóta se állja meg soha, hogy ne szóljon bele, amikor én vezetek” – mondja nevetve a lány, aki elárulja, a legtöbb gondja a parkolással van. Legalábbis anyja szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik