Élet-Stílus

Könnyekben tört ki az először halló siket nő – videó

A sírással küszködve hallgatta végig orvosát a 40 éves Joanne Milne, ahogy a hét napjait sorolta neki.

A brit hölgy életében először hallotta kimondva ezeket a szavakat, ugyanis születésétől fogva siketen élt az úgynevezett Usher-szindróma miatt – írja a Daily Mail. Ez egy látás- és halláscsökkenést okozó, de az értelmi képességeket épen hagyó betegség. Joanne látása a 20-as évei közepén kezdett el romlani.

Az asszonynak múlt hónapban cochleáris implantátumot ültettek a belső fülébe. A műtét után négy hetet kellett várnia, hogy az orvosok bekapcsolják a szerkezetet. A pillanatot videón örökítették meg.

Joanne először nagyon furcsának találta, hogy hangokat hall, beleértve a saját beszédét is, majd örömkönnyekben tört ki. Saját bevallása szerint ez volt élete legboldogabb pillanata.

A hallás visszanyerése egyébként nem megy egyik napról a másikra. Joanne agyának még meg kell tanulnia értelmeznie és kezelnie a hallott hangokat. A hölgy például arra panaszkodott az implantátum bekapcsolása után, hogy túl magas hangokat hall, ám a doktor megnyugtatta, hogy ez idővel el fog múlni. „Ez nagy, az egész életét megváltoztató nap” – mondta az orvos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik