Élet-Stílus

Kirúghatják, mert nem öltözködik elég lányosan

A nyolcéves kislány egy katolikus iskolába jár, de ha nem kezd el lányosabban öltözködni, új iskolát kell neki keresni.

Szürke póló, rövid haj, még fülbevaló sincs a fülében – ő a nyolcéves Sunnie Kahle, akivel a WSET-TV készített riportot, miután levelet kapott az iskolától. Azt írják, sürgősen változtasson az öltözködésén, különben eltanácsolják.

Sunnie a Timberlake katolikus iskolába jár, de „ruházata és viselkedése nem felel meg a katolikus tanításoknak, sokkal nőiesebbnek kellene kinéznie.”

„Reméljük, a család is megérti”

A levélben, amit a család kapott, az iskola vezetése leírja, hogy reményeik szerint a család meg fogja érteni, hogy a kislánynak változtatnia kell ahhoz, hogy megfeleljen a keresztény tanításoknak. „Reméljük, a család is megérti mindezt, különben el kell tanácsolnunk az iskolából” – írják.

Ő Sunnie, a nyolcéves kisiskolás

Sunnie-t a nagyszülei nevelik, akik értetlenül állnak a dolog előtt, bár azzal egyetértenek, hogy a kislány sokkal jobban szeret a szabadban labdázni, mint benn a szobában. Azonban a nagyszülők nem várták meg, míg az iskola beváltja a fenyegetéseit, a napokban kivették Sunnie-t az iskolából és átvitték egy állami suliba.

„Tudom, hogy lány vagyok”

A kislány egyébként világéletében jó tanuló volt, az amerikai portál meg is kereste a volt iskoláját, hogy volt-e vele valami probléma. Ott azt mondták, fiús kinézetével zavarta a többieket, elsősorban a rövid hajával. „Lány vagyok, tudom, hogy lány vagyok” – mondta Sunnie, akinek most az a legnagyobb feladata, hogy megpróbáljon beilleszkedni az új iskolájába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik