Élet-Stílus

Kitiltották a suliból, mert kiállt rákos barátnője mellett

A 9 éves kislány azért borotválta le a haját, hogy rákos barátnője ne érezze magát egyedül. Csakhogy ezzel vétett az iskolai szabályzat ellen...

„Úgy éreztem, helyes, amit csinálok” – mondja a KUSA televíziós csatornának a megszeppent kilencéves, Kamryn Renfro, miután kiderült, kitiltották az iskolájából, a coloradói Camrock Academyről. Nem azért, mert rosszalkodott vagy mert semmibe vette a tanárait, hanem azért, mert levágatta a haját, hogy ezzel vidítsa fel rákbeteg legjobb barátnőjét, a szintén kilencéves Delaneyt…


A két kislány a hajvágás előtt
Képek forrása: Facebook

„Olyan izgatott voltam, amikor elárulta, hogy levágatja a haját. Végre volt valaki, aki támogatott, aki nem kinevetett vagy csúfolt a „frizurám” miatt” – ezt már a csupamosoly Delaney mondja, akinél a periférikus idegrendszer rosszindulatú daganatát, az úgynevezett neuroblasztómát a közelmúltban diagnosztizálták.

Csakhogy, hamar kiderült, hiába a jó szándék, ha az vét a szabályok ellen… Amikor a kis Kamryn másnap suliba ment, az iskolavezetés közölte vele, kopaszsága miatt kitiltják az iskolából, és addig nem engedik vissza, míg a haja ki nem nő, vagyis addig, míg meg nem felel a suli által előírt szabályoknak. Kamryn és Delaney édesanyja kiborult, csalódásukat pedig először a Facebookon tették közzé.

Nem is gondolták, milyen sokan támogatják majd őket, pedig így lett… A két kislány szívbemarkoló története futótűzként terjedt az interneten, és hamarosan a világsajtó is felkapta. Néhány óra múlva a világméretű felháborodás elsöpörte a szigorú vezetőséget és a dress code-ot, és az iskola visszakozott. Elismerték, hogy tévedtek, amikor kitiltották diákjukat, pedig az jószándékból és nem lázadásból vágatta le a haját, és visszaengedték a kislányt, aki ezután elárulta, egyáltalán nem bánta meg tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik