Élet-Stílus

Nincs szex, ha háborúzol

Orosz R. Zoltán
Orosz R. Zoltán

újságíró. 2014. 03. 25. 19:30

Fordítottak egyet a „szeretkezz, ne háborúzz” hippi szlogenen az ukrán nők.

Korábban a témában:

Az orosz termékeket bojkottáló ukrajnai mozgalom után, új szankciókkal sújtják a megszálló állam polgárait szomszédaink. Jobban mondva a szomszédnőink. A „Не дай русскому (Ne hagyd az oroszoknak)” nevű mozgalomhoz csatlakozó ukrán hölgyek kijelentik, hogy politikai meggyőződésből nem hajlandók többé orosz férfival lefeküdni – írja a The Atlantic.

Ne hagyd az oroszoknak 2 (szex, mozgalom, ukrajna, ) „Не дай русскому (Ne hagyd az oroszoknak)” fotó: Facebook

Bár az orosz férfiakat szex megvonással büntető hölgyeknek a Facebookon öt nap alatt alig 700 követőt sikerült összegyűjteni, az akció mégsem mondható teljesen sikertelennek: a habzó szájú orosz bloggerek nem győzik leprostizni a mozgalom résztvevőit. Többek között az egyik alapítót, a kijevi Katerina Venzhik-et, a delo.ua című hírportál szerkesztőjét.

Az alapötlet Taras Shevchenko, ukrán költő 1838-as, Kateryna című verséből származik, melyben a költő szerelemre buzdítja az ukrán hajadonokat bárkivel, csak az oroszokkal ne.

Persze nem ez az első hasonló kezdeményezés a történelemben: a múlt hónapban egy tokiói nőcsoport tagjai fenyegették szexmegvonással azokat a férfiakat, akik egy nőellenes kirohanásairól ismert kormányjelöltet támogatnak. A Women of Liberia Mass Action for Peace nevű mozgalom tagjai 2003-ban szintén a hálószobában próbálták elérni, hogy férjeik felhagyjanak a polgárháborúzással.

Az alapötlet valószínűleg a görög drámaírótól, Arisztophanésztől származik. Lüszisztraté című komédiájában az athéni és a spártai nők határozzák el, hogy addig nem engedik be férjüket ágyaikba, míg azok békét nem kötnek a peloponnészoszi háborúban.

Lüszisztraté (görög dráma, lüszisztraté, arisztophanész,)Lüszisztraté, kép: http://mawso.edublogs.org/

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.