Élet-Stílus

Ijesztő leszállások, amitől összeszorul a gyomra

Elképesztő felvételt készített egy portugál repülőgép-rajongó egy viharos keresztszeles leszállásról. Összegyűjtöttünk még párat.

Március 23-én vette fel Bruno Costa, ahogy egy légcsavaros gép erős viharban száll le az Atlanti-óceánon lévő Azori-szigeteken, egészen pontosan Flores szigetén. A nagyjából hetven utas szállítására képes Bombardier Q400 pilótája elképesztő módon bizonyította, konyít egy keveset hivatásához, ahogy a brutális keresztszélben végrehajtja a leszállást. Látva ezt, mi a lehető legnagyobb nyugalommal ülnénk bármilyen gépen, tudva, hogy ő vezeti a repülőt.

Nem véletlen, hogy a felvétele viharos sebességgel terjed a neten. És persze az sem, hogy sokan hamisítványnak gondolták a videót, azzal vádolva készítőjét, hogy számítógépes grafikával turbózta fel azt. Ők azok, akik még soha nem hallottak az Azuri-szigetek híres keresztszeleiről. Elég csak egy gyors keresés, és több hasonló felvételt is lehet találni.

Például Bruno Costa blogján, ahol az alábbi felvétel bizonyítja, hogy nem csak viharban nehezíti meg a pilóták dolgát a Flores repülőtéren megszokottnak számító erős szelek. Az alábbi felvételen például napsütés és kék ég mellett is rendesen viszi a szél a leszálláshoz készülődő repülőgépet.

És van, amikor jobb, ha félbeszakad a leszállás, és újrapróbálkozik a pilóta. Ekkor lehet igazán izgalmas utasként ülni a gépen.

De nem csak a kis gépek dolgát nehezítik meg az Atlanti-óceán szelei. Ezen a felvételen egy Airbus küzd meg keresztbe kapott erős széllel, Sao Miguel szigetén.

És ugyanott egy átstartolás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik